Bioanalytiker
Vi modtager bioanalytikerstuderende i klinisk uddannelse fra VIA University College Campus N i Aarhus. Læs om dit forløb hos os.
Om uddannelsen
Professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik (bioanalytiker) er en mellemlang videregående uddannelse, som varer 3½ år. Uddannelsen består af 7 semestre af 20 uger og veksler mellem teoretisk og klinisk uddannelse.
Den kliniske del af uddannelsen kan foregå i Laboratorieenheden på Regionshospitalet Randers.
Læs mere om uddannelsen til bioanalytiker på via.dk
Resten af denne side er til dig, der ønsker information om at være i klinisk uddannelse i Laboratorieenheden.
Undervisningen
Indhold og planlægning af undervisning
Vi planlægger den kliniske uddannelse med henblik på, at alle vores studerende har mulighed for at opnå semesterets kliniske læringsmål.
Du kan som studerende i Laboratorieenheden være i klinisk uddannelse på alle tider af ugen og døgnet, da visse sektioner er bemandet 24x7. Du vil komme til at deltage i udvalgte dele af det samlede bioanalyserepertoire inden for flere forskellige fagområder og evt. også flere forskellige specialer.
Undervisning og fællesskab
Undervisningen er dialogbaseret og indebærer demonstration, instruktion, observation, supervision, vejledning og refleksion. Vi samler vores studerende på tværs af semestre og sektioner i forbindelse med projektarbejde, temauger/-dage, journalclubs og studiecaféer for på den måde at give jer mulighed for at lære hinanden godt at kende og skabe et netværk.
Teori og praksis
I den teoretiske undervisning vil du primært møde én eller begge bioanalytikerundervisere, men nogle lektioner står specialister, læger eller biokemikere for.
Det meste af din tid i den kliniske uddannelse foregår ude i laboratoriet, hvor du bliver oplært af uddannede bioanalytikere, der som en del af deres arbejde fungerer som daglige vejledere for alle vores studerende. De tager dig med i alle dele af deres dagligdag i laboratoriedriften og oplærer dig til at kunne håndtere de forskellige arbejdsopgaver.
Model til vurdering
Vi anvender Praktiske færdigheder for bioanalytikere som et vurderingsredskab i løbet af din kliniske uddannelsesperiode i Laboratorieenheden. Modellen hjælper dig til at opdele komplekse praktiske færdigheder, som fx venepunktur eller mikrotomi, i mindre dele, som du kan fokusere på én af gangen. På den måde opbygger og udvider du dine færdigheder gradvist, så du til sidst kan løse arbejdsopgaver helt på egen hånd.
Samtaler og evaluering
Samtaler i dit forløb
Alle vores studerende tilbyder vi en planlægnings- og en slutsamtale. Hvis du er hos os i en lang klinisk uddannelsesperiode, bliver du også tilbudt en midtvejssamtale. Derudover kan vi selvfølgelig aftale studiesamtaler efter behov.
Husk at besvare vores evalueringsskema
Vi sender et link til en anonym elektronisk spørgeskemaevaluering af uddannelsesperioden til alle vores studerende i slutningen af deres forløb. Vi bruger aktivt dine tilbagemeldinger til at udvikle vores uddannelsestilbud i Laboratorieenheden og informerer alle medarbejdere om resultatet af vores evalueringer ca. 2 gange om året.
Vi opfordrer dig derfor til at besvare vores spørgeskema, når du modtager det. Det er til stor gavn for vores arbejde med at udvikle det bedst mulige uddannelsestilbud.
Støttemuligheder
CD-ord
Hvis du har behov for hjælp til læsning og skrivning, kan du få hjælpeprogrammet CD-ord installeret på en PC i den kliniske uddannelsesperiode.
Programmet kan give dig støtte i form af oplæsning og ordforslag og fx hjælpe med følgende:
- At læse hurtigere og lære mere
- At skrive og spare tid
- At få større selvtillid og øget motivation for at læse og skrive
- At få et hjælpemiddel til at skaffe viden, så du kan deltage på lige fod med de øvrige kolleger og studerende i arbejdet, hvilket bidrager til et løft fagligt og socialt
- At dine læse- og skrivekompetencer i højere grad bliver i overensstemmelse med ud-dannelseskravene
SPS-timer
Hvis du har fået tildelt SPS-timer, kan du efter nærmere aftale videreføre nogle af dem til en af bioanalytikerunderviserne. Det kræver imidlertid grundig planlægning mellem hospitalet og VIA's SPS-medarbejdere, og derfor er det vigtigt, at du hurtigst muligt informerer os om dit ønske i den forbindelse. SPS-timerne kan selvfølgelig også fortsat varetages af en SPS-medarbejder på VIA under den kliniske uddannelse.
Informer os om dine behov
Under alle omstændigheder anbefaler vi, at du informerer os, hvis der er særlige forhold eller behov, der kan få betydning for dit læringsudbytte og trivsel i dit forløb hos os.
Vi ønsker at du får det bedst mulige udbytte af din tid i Laboratorieenheden og jo bedre vi kender dig, jo bedre kan vi planlægge et forløb, der på bedst mulig måde tilgodeser, støtter og udfordrer dig som studerende.
Transport og parkering
Offentlig transport
Der er gode tog- og busforbindelser til Regionshospitalet Randers. Brug Rejseplanen til at finde de nødvendige oplysninger.
Det er muligt for dig at få tilskud til din daglige transport mellem din bopæl og dit uddannelsessted. Studievejlederne på VIA kan give yderligere information.
Kontakt studievejlederne på VIA (via.dk)
Parkering
Der er betalingsparkering for ansatte og studerende på Regionshospitalet Randers. Det er muligt at bestille en p-licens med rabat.
Læs mere om parkeringsmuligheder for medarbejdere og studerende
Yderligere information
Praktikportalen
Hvis du skal i klinisk uddannelse i Laboratorieenheden, får du information fra bioanalytikerunderviserne i Praktikportalen, inden din uddannelsesperiode starter.
Ny i Randers
Du kan her på hjemmesiden finde en lang række informationer om hospitalet som uddannelsessted og arbejdsplads.
Krav om børneattest
På hospitalet indhenter vi børneattest på alle studerende og medarbejdere. Som studerende modtager du derfor en henvendelse fra Rigspolitiet med digital post. Den henvendelse skal du reagere på inden for 10 dage og gerne hurtigst muligt efter, at du har modtaget den.
Læs mere om indhentelse af børneattest i den regionale retningslinje (e-Dok)